Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova

Bez autora
Jun 02 2010

Pokrajinski sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je nekoliko konkursa za dodelu bespovratnih sredstava, u iznosu od preko 12.6 miliona dinara, za finansiranje projekata namenjenih strateškim pravcima razvoja APV u oblasti unapređenja položaja i afirmacije stvaralaštva žena i mladih u Vojvodini, posebno žena na selu, kao i dodeli bespovratnih sredstava gradovima, opštinama i mesnim zajednicama, ali i neprofitnim organizacijama i udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova. Radi se o finansijskoj pomoći koja je ženskim organizacijama i aktivistkinjama izuzetno značajna. Za finansiranje projekata u oblasti unapređenja položaja i afirmacije stvaralaštva žena i mladih u Vojvodini izdvojeno je najviše sredstava, sedam milona dinara. To će omogućiti da se finansira 15 do 20 ovakvih projekata. Na konkurs se može aplicirati samo sa jednim projektom za koji se dobija najviše 300 hiljada dinara. Ukupan iznos sredstava konkursa u oblasti unapređenja položaja i afirmacije žena na selu je tri miliona dinara, odnosno 50 hiljada po pojedinačnom projektu.

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polovaPokrajinski sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova raspisao je nekoliko konkursa za dodelu bespovratnih sredstava, u iznosu od preko 12.6 miliona dinara, za finansiranje projekata namenjenih strateškim pravcima razvoja APV u oblasti unapređenja položaja i afirmacije stvaralaštva žena i mladih u Vojvodini, posebno žena na selu, kao i dodeli bespovratnih sredstava gradovima, opštinama i mesnim zajednicama, ali i neprofitnim organizacijama i udruženjima građana za finansiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova.

Radi se o finansijskoj pomoći koja je ženskim organizacijama i aktivistkinjama izuzetno značajna. Za finansiranje projekata u oblasti unapređenja položaja i afirmacije stvaralaštva žena i mladih u Vojvodini izdvojeno je najviše sredstava, sedam milona dinara. To će omogućiti da se finansira 15 do 20 ovakvih projekata.

Na konkurs se može aplicirati samo sa jednim projektom za koji se dobija najviše 300 hiljada dinara. Ukupan iznos sredstava konkursa u oblasti unapređenja položaja i afirmacije žena na selu je tri miliona dinara, odnosno 50 hiljada po pojedinačnom projektu.

Do sada, u okviru redovnih aktivnosti sekretarijata registrovano je skoro 300 ženskih udruženja. Takođe, organizovani su značajni edukativni kursevi za pisanje projekata i aktiviran i organizovan rad seoskih udruženja u sferi etno i eko-turizma u Pokrajini. Planirano je uskoro bude podeljeno 100 do150 kompjutera ženskim seoskim udruženjima, koja bi bila umrežena i povezana sa sekretarijatom, ali i u međusobnoj komunikaciji.

Sredstva u iznosu od 1,26 miliona dinara namenjena su za gradove, opštine i mesne zajednice za finasiranje projekata u oblasti rada, zapošljavanja i ravnopravnosti polova naročito onih kategorije stanovništva koje se teško zapošljavaju, poput osoba sa invaliditetom, žena, mladih do 30 godina i lica starijih od 50 godina.

Za neprofitne organizacije i udruženja građana izdvojeno je 1,40 milona dinara, a po pojedinačnom projektu dobija se 110 hiljada dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik